fredag 7 augusti 2009

Kaprispesto - enkel njutning


Det italienska köket passar alldeles utmärkt till ett par naturfärgade byxor från Aquascutum, en isblå pinpointskjorta och en ljust grå bomullscardigan. Särskilt en fredagkväll då arbetsveckan stulit energi och din kropp är tung och i behov av vila. Peston är mycket lätt att tillreda och blandas i stekjärnet tillsammans med nykokt färsk pasta och lite frästa skivor av lufttorkad skinka, gärna från Toscana.

Om du som jag är ägare till en trädgård och odlar kryddväxter med glädje så tag salvia, oregano, gräslök, myntha och timjan samt tillför ruccolasallad, kapris, salt och svartpeppar samt till sist olivolja. Kör detta i en mixer så du får en pestoliknande konsistens. Koka pastan och värm samtidigt peston på stekjärnet där du tidigare fräst upp lufttorkad skinka. Slå vattnet av pastan och bland ner i peston. Rör om och låt det bli lagom varmt. Servera genast tillsammans med ett av dig utvalt gott rödvin. För min del gärna åt det mer smakrika hållet. Jag vill mena att kaprispeston är överlägsen den klassiska peston med basilika, persilja, vitlök och parmesan. Prova själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar